Wednesday, October 22, 2008

Ristmikel saab eelisõiguse 150 trolli ja bussi

Etskae, saame näha, kuidas see toimuma hakkab, ent hetkel saab kommenteerida mõttemeistrite vaimuvälgatusi.
Artiklist saab lugeda: "
«Selline taotlus saadetakse vaid siis, kui buss on oma graafikust maha jäänud,» täpsustas Laiksoo. Fooriprogramm kontrollib, kas on võimalik selle bussi või trolli jaoks anda rohelist tuld varem või olemasolevat pikendada, et ühissõiduk kiiremini ristmikust üle jõuaks.
«Reaalselt on seda Tallinna niigi pingelises liikluses keeruline teostada, sest fooriprogrammide muutmisega tekib oht, et kogu liiklus läheb umbe,» lisas ta. Pärast mitmeid parandusi töötab Laiksoo sõnul süsteem nüüd hästi"

Ühesõnaga, sellest, et me graafikuid ka oluliselt kiiremaks tegema hakkame ei ole loomulikult sõnagi. Seega ei ole ju tegelikult mingit vahet, misajal või mille abiga nad neid ristmikke ületavad, sest aega on ikka samapalju.
Teine asi, kui reaalselt nagu artikkel väidab on seda asja raske teostada, siis mille kuradi pärast seda üldse teostama hakati?
Kolmas asi, - kuidas saada mõttest, et pärast mitmeid parandusi töötab süsteem nüüd hästi. Ja nüüd ei lähegi kogu liiklus umbe? arvestades seda et küttehind tiba langenud on ja kõikvõimalikud prohmakad, siis liiklus on enam kui umbes. Ent mida siis nüüd teisiti tehti, kas pooltel liikljeatel keelati tänavale tulla? Antud väidetes ei suuda küll leida mingitki loogikat.

Neljandaks: "Tallinnaski püütakse välja selgitada, kas on võimalik busside sõitu nii palju kiirendada, et tuleks graafikuid muutma hakata, kuid nende andmete analüüs võtab veel aega".

Ah et kõikide nende aastate jooksul selgub, et Tallinna linn alles püüab välja selgitada palju on võimalik ajaliselt kokkuhoidu ja kiiruse kasvu saavutada? Kas tõesti igalt postilt üle ühe 1 minut on raske matemaatiline tehe?. nr 27 ja 28 salt võib võtta lausa 2 minutit. Neid numbreid on teisigi, aga kui vähemalt püütakse, siis ilmselt hea seegi.
Elame näeme - ütles pime!

No comments: