Wednesday, October 8, 2008

Hirmus liiklus häirib busside rohelist lainet

Liiklus, - Tallinna linnas ja hirmus? Millisest otsast? - Alt pealt või keskelt?
Maailma mastaabis, nagu delfi kommentaator ütles, oleme me lapsekingades. See kui meil on ühistranspordi korraldamisel vajaka ametnikest, kes sellega ka reaalselt hakkama saaks on juba teine küsimus.
Milleks seda rohelist lainet? Kas keegi on tegelikult vaadanud, kuivõrd erinevalt üks või teine buss, troll, tramm sõidab ja mitte kuidagi ei saa garanteerida seda, et nad kõik saab sõitma panna nö laines.
Soovitasin antud raha eest osta koorem telliseid ja igasse sõidukisse üks tellis pedaalile. Samuti oleks aeg oma hobuvankri ajastu graafikud teha veidigi vastavaks tänapäevastele võimalustele.

ilmsekalt iseloomustab meie sõite üks delfi kommentaar:

"Bussisõitjana tundub mulle, et probleem on ka liig-aeglaste graafikute tegemine mitte-tipptunni kellaaegadeks. Nt nr 2 bussi juhid peavad nägema suur vaeva, et suuta venida nii aeglaselt kui graafik ette näeb. Laikmaa peatusest väljudes (Mõigu suunal) sätitakse väljasõiduhetk nii, et kohe jäädakse seisma 5m kaugusel aeuva foori puinase tule taha. Siis venitakse sealt edasi jällegi spetsiaalslet nii aeglaselt, et saaks punase tule taha jääda Gonsiori ristmikul, jne jne. Aegajalt tuleb ette, et buss ei sõida ka rohelise tule ajal edasi vaid ootab foori taga hoopis järgmist tsüklit. Reisijale on selline mõttetu venimine ja ühel kohal seismine aga väga närve kurnav. Ka peaaegu tühja tee kellaaegadel sõidab buss Mõigu-Laikmaa vahet 19min, ehkki distants on vaid 5km ja tee peaaegu noolsirge! See ei ole ju normaalne. Sama kaua sõidab nr 8 buss ka kesklinnast Mähele, mis asub aga poole kaugemal"

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=20057195

No comments: