Saturday, July 19, 2008

Täna oleks küll matsu pand

Kargasin nüüdsama tunnike tagasi Koplis kungla peatusest nr 3 bussiliinile (masinanr 1187) suunaga PelQu City poole (rahavapäraselt) (aeg veidi enne kella 14.xx)
Enne Volta peatust on jalakäijate ülekäigurada, kuhu oli end sättinud jalgrattur. Oli täiesti ilmselge, et bussijuht üritas teda peaaegu alla ajada, kuna ta oleks saanud peatusesse siseneda ka pärast ülekäiguraja ületamist.
Kõnekaks muudab asjaolu aga fakt, et jalgrattur oli jalgratta seljast maas ja juba astunud oma kõige tavaariga ülekäigurajale, mis tähendab automaatselt seda, et juht on kohustatud andma teed!
Aga see ei olnudki ainuke intsident. Enne sitsi peatust on teatavasti vaja teha vasakpööre üle trammitee. Ja vastutulevad autod on vaja ikka ennist mööda lasta. Juht pani täie rahuga vasakpöörde ja vaid loetud sentimeetrid jäid puudu kokkupõrkest. Ilmselgelt jällegi rikkumine!
Sellepeale pomiseti midagi vene keeles ja kui tekkis teisest suunast vasakpööret sooritada tahtev auto, kes kukkus signaalitama( buss jäi keset ristmikku lihtsalt seisma) näitas bussijuht fakki, mis otsetõlkes tähendab siis Fuck You, ehk nikun sind.
Ja nii need linnalegendid tekivadki, mis räägivad sellest kuivõrd madal tase on ikka tänapäeva ühistranspordis.
Kiirusest või aeglusest tulenevaid probleeme ei esinenud ühtegi. On ju ilmselge et ristmikkule lähenedes tuleb hoogu maha võtta.

No comments: