Friday, July 11, 2008

Bussiliin nr 13 ja tema ajuvaba marsruut

Liin nr 13 kuulub MRP gruppi ja seetõttu on ta natuke parem, kui ülejäänd onu Tik-Tak
13 nimelt kui hästi läheb, siis ta sõidab.
Aga jube jama seisneb selles, et see 13 peab sõitma kõikvõimalikud p-augud läbi ja seda täiesti mõttetult ja tühjalt.
Nimelt õismäe ringilt välja keerates ei sõida ta mitte Ehitajate teele, vaid Järveotsa teele, millele sõit ja millelt maha sõit on väga keeruline ja kitsas. Pärast seda sõidab ta Kadaka teele ja alles siis liitub nö Tammsaare tee teiste bussidega. Kogu selle jama peal on vaid 1 peatus, mis ei ole eriti kasumlik, kui seda saab nii öelda. Aega selle jama pale läheb aga tubli 4 minutut ja kütust kulub samuti.
Sellega pole see jama läbi. Selle asemel, et otse nüüd Järvevanale sõita, peab esmalt ta köögerdama Mustamäe teele, siis Vilde teele ja alles siis saab ta lõpuks minema. Lasnamäele sõites on täpselt sama jama. Miks ta peab Punaselt tänavalt pööramama Kanalisse? Samahästi võiks ta sõita Mööda Punast kuni lõppu ja alles siis ära pöörata vasakule. Või veelgi parem lahendus otse mööda Peterburi maanteed ja siis näiteks Mustakivi tänavale. Ja tagasitee umbes samamoodi.
Praegune marsruut raiskab tohutult aega ja on väikese efektiivusega. Mustamäe inimestel ei ole mingit raskust näiteks kõndida Lepistiku peatusest nr 12 peatusesse. Isegi kui nr 12 liin kõvasti kopeerib nr 13 oma ja vastupidi ei ole ometi sellisel marsruudil mõtet. Kadaka piirkonnas saavad edukalt hakkama 23 ja 9.

No comments: