Tuesday, November 27, 2007

Järgmine peatus...

...Valgusfoor
Ma ei saa aru, sellest peatuste teadustamise mõttest. Tihtipeale juhtub see ligi kilomeeter maad enne tegelikku peatust ja see tekitab teadmise, et kohe - kohe peaks nagu maha astuma. Aga tegelikult on aega veel küll ja küll ning seda tekitatakse juhtide poolt usinasti juurde. Ma saan aru kui tegu on tipptundidega, tõesti ei jõua, pole mõtet rabeleda jne. Aga! - laupäeva õhtul kell 21.45 ma ei näe mitte mingeid takistusi selleks, et ületada ristmik ja mööduda igast postist niiviisi, et ei peaks tekkima situatsiooni, kus kohe kohe hakkab roheline vilkuma, tuleb kollane ja JÄLLE me seisame!
Täiesti masendav oli sõita möödunud laupäeval trolliliiniga nr 6 Õismäelt kesklinna, sest meil õnnestus seista pea iga punase foori taga, mida oleks aga saanud edukalt vältida sellega, et sõites lihtsalt 5km/h kiiremini. Ja ja ja - jälle seesama vana hea parkimise probleem ja oleks et Paldiski mnt. sisaldaks mingit olulist piirangut kiiruse (õigemini aegluse osas) 70 ripub posti otsas ja ei muret miskit. Seda enam, et tee oli kilomeetrite ulatuses tühi. Siin anna ainult minna!
Sellist tahtlikku venitamist evivad paljud juhid. Õhtusel ajal on suurepärane võimalus tühja trolliga MITTE peatuda peatustes, kus kedagi ei välju, ega kedagi ei sisene. Siit hoiaksime kokku väärtuslikud minutid ja see võimaldaks jõuda sihtpunkti ju varem. Ja ärge tulge seletama, et graafik kohustab sellist tahtlikku venitamist. Kas viimane on asi mida muuta ei saagi?
Samuti ei ole mõtet pobiseda arusaamatuid peatuste nimesid, mis on nagunii juba pähe kulunud. Me sellest mõminast nagunii aru ei saa, ammugi siis veel mõni turist. Seepärast on jälle kasulik vahest amperaaši anda ja olen täiesti veendunud, et senise 20+minutilise venimise asemel on võimalik kohale jõuda 14+ minutiga. Autoga on võimalik läbida maa pea 5 minutiga ja ei ole see troll sugugi teistmoodi. Ikka 4 ratast all ja needki täpselt sama ümarad.

No comments: